Tartışmalar yenilendi!

Artık gündemi belirlemek senin elinde! Beğendiğin konulara puan vererek daha çok konuşulmasını sağlayabilirsin.

0

atiye hakkında teoriler

13 yorum · Atiye kategorisinde açıldı.
Deniz

Deniz

24. Seviye

Öncelikle Atiye'yi bitirmemiş olanların buraya girdikleri gibi çıkmalarını rica ediyorum çünkü bolca spoiler olacak tartışmada. Atiye'nin 2. Sezonu hakkında teorileriniz ve 1. Sezon hakkında düşüncelerinizi alalım, tartışalım.

kayzerus
kayzerus
5 yıl önce

gündemde çok yer almış her yerde gördüğüm herkesin önerdiği dizilere karşı bir önyargım var yendiğimde izlemeye başlayacağım ama yakın zamanda olmaz

Deniz
Deniz
5 yıl önce

çıkalı çok oldu fakat izlemenizi öneririm, önyargınızın kıralacağına inanıyorum. İzledikten sonra da buraya gelip yorumlarınızı paylaşabilirsiniz

@poseidon977
5 yıl önce

Bence muhteşem bir diziydi. Türj kültürünü ve tarihini başarıyla yansıtmiş ama bn de sonunu beğenmedim daha güzel olabilirdi

Deniz
Deniz
5 yıl önce

2. sezona merak aşılamak için ucu açık bir sondu zaten çoğu şeyin 2. sezonda aığa kavuşacağını düşünüyorum

İko
İko
6 yıl önce

bence ikinci sezonda atiye herşeyi yeniden geri almak isteyecek çünkü artık o cansu degil elif atiyeyi tanımiyor anlatsa da inanmaz cansunun karakter özelliklerini de tasimiyacaktir yani atiye zamanı yeniden degistirmek ister bence

Bu yorum bölüm hakkında spoiler içeriyor. Okumak istiyorsan tıkla.

Emine Atay
Emine Atay
6 yıl önce

Teorine kısmen katılıyorum Cansunun ölümünü etkileyen birkaç sebep var. İlki ailesinin cinayete kurban gitmesi ve Atiye'nin babasının onu sahiplenmesi. Bu olay gelecekte Cansu'nun, ablası sayesinde Ozanı tanımasına ve dolaylı olarak ölümüne yol açtı. Ama ilk sebebe geri dönersek Cansu'nun o ailede olmasının sebebi babasının araştırmalarının kıymetiydi. Yani Cansu'nun yaşıyor olması için babası Göbeklitepeye varını yoğunu vermemiş olmalıydı. Bu yüzden Göbeklitepe hiç keşfedilmemişcesine silinip gitti.

FAKBLR
FAKBLR
5 yıl önce

Kesinlikle katılıyorum

Draculaxxx
Draculaxxx
6 yıl önce

Umarım sezon finalinin farklı versiyonlarını bize tekrar tekrar yaşatmazlar. Çünkü sembol değişip durursa aynı bokun lacivertini önümüze servis ederler.

@caner78
6 yıl önce

The Devil's Advocate (Şeytanın Avukatı) gibi bitmiş sonu. Yaşanan tüm olay saniyeler içinde aklından geçen iç ses gibi bir durum. Hayal dünyasında zihni bir yolculuk, gerçeği arama peşinde. Asıl zirveyi 2. sezona saklamışlar beklentimce. Tahminim üzerinde zihin kurcalayan 1. sezon.

ATOM
ATOM
6 yıl önce

Sonunu Beğenmedim Kardeşinin Tanımaması Falan Zaman Teorisi üzerinden Gitmişler Bu Bi Yandan Güzel Ama Bunun 2.Sezonda Ne Gibi Etkileri Olucak Bilemiyorum Bence 2.Sezonda Eski Haline Getirecek Diye Düşünüyorum Kardeşinin Ölmediği Bi Zaman Çizergesi Yaratacaktır Diye Düşünüyorum

Deniz
Deniz
6 yıl önce

Sonu bence çok ucu açık bırakıldı ve kafamızdaki sorular cevaplanmadı, büyük ihtimallle 2. Sezonda cevaplanır diye düşünüyorum.

Deniz
Deniz
6 yıl önce

1. sezon hakkındaki düşüncelerim ise bence fazlasıyla etkileyici ve 1-2 bölüm hariç sürükleyiciydi. Bazı yorumlarda paganizm, yahudilik gibisinden şeyler okumuştum fakat bunların doğru olduğunu düşünmüyorum. Yine de bazı konularda haklı olabilirler. Onun dışında bir teori daha: dizinin en başındaki bölüm, Atiye'nin gömüldüğü bölüm, dizinin sonu olabilir diye düşünüyorum çünkü diğer gördüğümüz her şeyden tamamen bağımsızdı.

Deniz
Deniz
6 yıl önce

ilk sezonun son bölümüne yazmıştım aslında fakat tekrardan buraya aktarayım. 2. izleyişim ve aklımdan izlerken sürekli teoriler geçip duruyordu bunların bazılarını yazmak istiyorum doğru çıkarsa mutlu olurum :d ilk teorim zaten çok belli olan bir şey. Atiye, Cansu'nun Elif olduğu bir evrene gitti ve o evrende Göbeklitepe yok, tahminimce Erhan da arkeolog değil ya da daha orayı keşfetmemiş. Bir diğer teorim ise Serdar hakkında, herif farklı dilde birisiyle iletişim kuruyor ve eli her yere uzanan birisi. Yani arkasında o konuştuğu kişi var, konuştuğu kişi tahminimce Atiye ve Zührede olan güçlere sahip fakat onu kötüye kullanan birisi olabilir. Diziyi izlerken Ozan evlatlık mı acaba diye de geçmedi değil içimden :p. Bunlar dışında kimse fark etti mi bilmiyorum ama turna kuşuna çok dikkat çekilmiş dizide, ilk olarak tv belgeselinde turna kuşundan bahsediyor ve ayrıntı olarak gösteriyor mesela Atiye'nin çizdiği şeyi direk olarak göstermiş fakat Cansu'nun bebeklik örtüsünde de turna kuşu işareti vardı ayrıca Ozan'ın gittiği evde de vardı. Turna kuşu dirilmeye bir örnekse (tam olarak ne olduğunu unuttum kb) Cansu öldü ve bu evrende diriliyor ve belli ki Ozanda da görüldüğüne göre Ozan'ın ölebilme ihtimali olduğunu düşünüyorum. Benden şimdilik bu kadar 2. sezonu bekliyorum şu andan itibaren .d

Gündemden geri kalma!

Saniyeler içinde üye ol ve diziler hakkındaki bilgini herkese göster!

Yukarı Çık