Sizce Light Adeleti sağlıyor muydu ?
Onu destekliyor musunuz?
Tartışmalar yenilendi!
Artık gündemi belirlemek senin elinde! Beğendiğin konulara puan vererek daha çok konuşulmasını sağlayabilirsin.

@steverslar
Yorumlar (21)

Birtney
bence Lightla adalet yan yana bile gelemez ama Lightın yanında durmayıp Li severseniz üzülürsünüz

grael
Çok afedersiniz ama Light'ın adalet adı altında yemediği b0k yoktur. Suçluların öldürüldüğü dünya teoride mantıksızdır, çünkü suçluyu öldüren sen elbette bir gün suçlu olacaksın. Ryuk bir bölümde bunu dile getirmişti "ula Light sen böyle suçluları deşiyon da en sonunda sen de suçlu olmayacan mı ha zığır ha zındık" tarzında. Adalet birinin öldürülüp öldürülmeyeceğine karar veremez, vermemeli. Şöyle diyeyim; bir suçlu, adam öldürdü diye senin de gidip onu öldürmen o katili senden farksız kılar, bunu yapanı adalet olarak düşünelim. Adalet bir insanı öldürüyor, yani adalet o suçlunun seviyesine iniyor. En başta her insanın yaşama hakkı vardır. İnsanı suçundan ötürü infaza sürüklemek geri kalmış toplum işidir, işlenilen bir suçun cezasının ölüm olabileceğini düşünen biri ya ideoloji gereği bunu diyordur ya da kendi toplumundaki ve ülkesindeki adaleti beğenmiyordur. Light insanları öldüren bir psikopattır, L ise işi gereği insanları öldüren birini yakalamaktadır.

grael
Başka ne yapabilirdi? Bunu insanlara yardım etmek için kullanabilirdi. İki seçenek var: 1) Ölüm defterini gördüğü vakit başka birinin bunu bulup psikopatlıklar yapmasın diye onu saklayabilir veyahut yakabilirdi. 2) Ölüm Meleği gözü alarak olabildiğince insanın fotoğraflarını bulup ne zaman öleceklerine bakabilirdi. Bu sayede insanların daha barışçıl ve acısız bir şekilde (uyurken ölmek gibi) ölmelerini sağlardı. Ya da o gün öldürülecek bir insanı yatağında uyurken öldürerek o katilin orada bulunmasını engellerdi. Evet, birçok gözden kaçan durum olacaktır çünkü nihai ölüm kaçınılmazdır, bu defterle insanların ölmesini engelleyemez. Bu kesinlikle insanları kendi fikirleri adına öldürme cazibesine kapılıp kendini 'Tanrı' gibi hissetmekten iyidir, daha barışçıldır.

160likcitirchuuya
dediklerini göze alacağını sanmıyorum sonuçta o zaman hayatının yarısı gider yakalanma tehlikesi olduğu zaman bile bunu yapmadı onun dışında kendisine ''tanrı'' demesi ve ego yapması çok yanlıştı onu bu bitirdi zaten

grael
Evet olabilir, teori-tartışmadan ziyade ben sadece Light'ın adalet anlayışını sevmediğimi belirttim, Death Note'u forumlarda çokça tartıştım. Light her zaman haksızdı benim için, kendisini tanrı yerine koyması da tatlısı oldu, kendisini çabuk ele vermesine yol açtı.

carmeeen777
bennce sağlıyordu suçluları öldürmesi mantıklıydı ama belki yanlış anlamalı suçlularda vardı yani bilemeyiz herkes L'i seviyor bayılıyor , ama ben baştan beni lightı seviodum uh umarım linç yememm

mei'
Defteri kullanırken için farklı farklı ölüm çeşitlerini zamana yaydırarak ve "içeride" değil "dışarıda" olan suçlulardan başlayarak adaleti sağlamaya çalışsaydı,eminim ki asla yakalanmazdı ve yine eminim ki bunu düşünebilecek kadar zekiydi.Bu yüzden hayalkırıklığına uğramıştım açıkçası.Ama naparsın,karakterler kendi mangalarını kendileri yazmıyorlar 乁( •_• )ㄏ

@steverslar
Bence adaleti sağlıyordu. Hatta son bölümde suçların p azaldığını söylüyordu. Ama kendini tanrı yerine koyması onun sonunu getirdi ne yazık ki ):
Bu yorum bölüm hakkında spoiler içeriyor. Okumak istiyorsan tıkla.
Gündemden geri kalma!
Saniyeler içinde üye ol ve diziler hakkındaki bilgini herkese göster!
Hermia ∅
Bence hayır. Uzun uzun yazmaya üşeniyorum, zaten söylemek istediklerimi birkaç alttaki kişi uzun uzun yazarak söylemiş. O kişiye katılıyorum