Dizi veya filmleri altyazılı mı izlemeyi seversiniz?Yoksa dublajlı mı?
Tartışmalar yenilendi!
Artık gündemi belirlemek senin elinde! Beğendiğin konulara puan vererek daha çok konuşulmasını sağlayabilirsin.

Murat
Yorumlar (1018)

@linaleejoon
altyazılı izlemeyi tercih ediyorum çünkü kişilerin orijinal seslerini duymayı seviyorum .

@dieorlives
altyazı kesinlikle bazı dublajlar çok komik oluyo korku filminde bile gülme geliyo

@sinemasever
Öncelik altyazı fakat bazı film ve dizilerde dublajlar altyazıyı aratmayabiliyor. Karaktere uygun ses seçimleri mimiklerle vurgular tutunca gayet başarılı. Mesela Geleceğe Dönüş, Polis Akademisi serisi vb. dublaj ayrı bir keyif veriyor bunun gibi işleri altyazılı da dublajlı da izlersin...

Dilan Yıldırım
dublajda gerçekten başarı oranı sıfır ve ben genelde altyazılı izlerim çünkü oyuncuların sesleri o an ki duyguyu daha çok geçiriyor ve daha akıcı gerçekçi oluyor

xxxbersuxxx
Türkçe dublajlar o kadar kalitesiz ki kendimi hint dizileri izler gibi hissediyorum. Karakterlerin gerçek seslerini duymak varken şakaları,imaları anlayabilmek varken neden dublajlı izlersiniz ki? Altyazıyı okumak çok zor diyorsanız ekranınızı küçültün böylelikle gözünüz ikide bir aşağı kaymaz.

Bilmemm:/
Altyazılı izlerim. Dublaj bence çok kötü oluyor.Hem orjinal sesleri daha iyi oluyor.

Nick's Pizza
dublajın kalitesine göre değişir.brooklyn nin nine ve sherlocku dublaj izliyom çünkü kaliteli dublaj yapıyolar
@skrmduzgunkonus
dublaj izleyenlerin çoğu şey diyor altyazıyı okurken diziyi izleyemiyoruz abi zaten izleye izleye ikisini de takip etmeye başlıyorsun öteki türlü dublaj yapılan sesler kessinlikle bok gibi

Heisenberg W.W
Dublajlı izlemekfilme saygısızlıktır . Anlatılmak istenilen duygular tam olarak aktarılamaz . O yüzden size katılıyorum.

Ecren Bulut
dublajlı çünkü altyazılı izlediğim zaman repliği okumuş olsamda gözüm hep aşağıya kayıyor filme odaklanamıyorum yani mimik , jestleri ve oyunculukları göremiyorum o zamanda ne anlamı var ki izlemenin

@berkcan490
Altyazı.Ama sen yabancı dilimi geliştirmek istiyorum deyip söylenilen kelimelere dikkat etmezsen sana hiçbir faydası olmayacaktır.

Peanut butter
Düşünsenize Lucifer izliyorsunuz, ama aksan yok! Kim detective diye gezecek ortalıkta?

Gündemden geri kalma!
Saniyeler içinde üye ol ve diziler hakkındaki bilgini herkese göster!
HilAli
me before you'da bi sahne vardı altyazılı filmden hoşlanmayan kıza okulda öğretmedilermi diye bir yanıt veriyordu oğlan diyeceklerim bu kadar