Arkadaşlar merhaba. Aradığım kesin bir tarz veya kategori yok aslında, şöyle açıklayayım.
'Ben efsaneyim' '28 hafta sonra' karışımı veya tarzında, işleyişi ve atmosferi harika olan ama saçma sapan kurgusu olmayan ve herkesin izlemediği/görmediği kuyuda köşede kalmış filmleri arıyorum. 2000 öncesi zombi,salgın temalı fimleri izleme listesine aldım, daha günümüze gelelim biz. İnsanların delirmesine vs gerek yok, ana konunun zombi/virüs/salgın olmasına da gerek yok. Sadece vampir değil lakin 'Karanlıkler Ülkesi' serisi tadında da olabilir.
Tek başına(Mesela 'Yeni Hayat' ) veya grupla hayatta kalma, erzak toplama veya yağlama tarzlarının bolca olduğu(Twd'de bile yeterince olmadığını düşünüyorum ben), mekanın tek odalı evde değil, mümkünse açık dünyada geçtiği film veya diziler.
Nükleer savaş temalı da olabilir. Ya da doğal afet sonucu oluşan şeyler( Bkz. San Andreas). Aksiyonlu olmasına da gerek yok. Ağır ilerleyebilir ama insanı içine çeken yapımlar.
Bunlar hariç önerilerinizi merakla bekliyorum;
Diziler --> Fear The Walking Dead, Z Nation, Helix, TWD, i zombie , Jericho, The 100, The Strain
Fimler -->Arkadaşlar yazmaya gerek duymadım. Hemen hemen her türlüsünü izlemişimdir. Sizin izleyip 'yeterli ilgiyi görmemiş, değeri bilinmemiş' olarak gördüğünüz varsa onları belirtirseniz sevinirim.
Not: Yukarıda yazdığım film ve diziler tamamen örnek ve ilk aklıma gelenleridir. Tahmin edilebilir çoğu filmi izledim. Konuyu da fazla uzatmamak için üstü kapalı geçtim, biraz karışık oldu farkındayım ama yeterince açık ifade edebildiğimi düşüyorum. Umarım öyledir :) Herkese teşekkürler, umarım faydalı bir konu olur. İlerleyen zamanlarda başka kategoride tekrar açacağım..
Tartışmalar yenilendi!
Artık gündemi belirlemek senin elinde! Beğendiğin konulara puan vererek daha çok konuşulmasını sağlayabilirsin.

Sphinx
Yorumlar (16)

LuLu
" This is Us " sitede olmasa da mutlaka herkesin izlemesi gereken, unutulmayacak bir dizi. Umarım siteyede eklenir

Sphinx
Diğer sitelere gidip dizi açıklamasına baktım lakin pek bir şey yazmıyor. Aile dizisine benziyor ve IMDB puanı iyiymiş ayrıca. Siz neden böyle düşünüyorsunuz?

LuLu
Evet dizi aile konulu bir dizi ama konunun işlenişi ve oyuncular olsun yoğun duygular yaşatan,izlemesi oldukça keyifli bir dizi.

No One
- The Mist (Öldüren Sis)
- A Quiet Place (Sessiz Bir Yer)
- Train to Busan (Zombi Expresi)
- Cloverfield (3 filmlik seri)

Sphinx
Teşekkür ediyorum ama hepsini izledim :) Cloverfield'ın çok daha iyi yerlerde olmasını isterdim, pek bilinmiyor. The Mist çok iyi. Kitabını okumak istiyorum aslında

No One
The Mist gerçekten bana da şok edici gelmişti. Çünkü ilk kez klasik Amerikan mantığının (filmin kahramanı başarır,kendini de dünyayı da kurtarır) olmadığı bir son görmüş ve acayip şaşırmıştım :) Kitap okumayı da çok severim ama filmin bir kitap uyarlaması olduğunu bilmiyordum. Öğrenmiş oldum, teşekkürler :)

Sphinx
Yazdığımı bu sabah ayık kafayla okudum da, ne istediğimi/aradığımı ben bile bilmiyormuşum
Gündemden geri kalma!
Saniyeler içinde üye ol ve diziler hakkındaki bilgini herkese göster!
Yasin Karakartal
Hi.
Kesin izlemiş olduğun vardır,belki hepsi de olabilir
)
)
Birkaç film öneriyim
1.The Pianist (2002)
2.Life-2017
3.Transcendence (2014)
4.Se7en (1995)
5.The Hateful Eight (2015)(Kitap okur gibi hissederek izlemiştim hoşuma gitmişti
6.Hachi: A Dog's Tale (2009)(duygusal
7.Catch Me If You Can (2002)(televizyonlarda çıkmış olmasına rağmen bir kaç ay önce izlediğim bir film)
Buarada bende film önerisi alabilirim.Gözümden kaçmış olan eski veya izlemeyi unuttuğum film olabilir