Tartışmalar yenilendi!

Artık gündemi belirlemek senin elinde! Beğendiğin konulara puan vererek daha çok konuşulmasını sağlayabilirsin.

2

dizi ve film izlerken yaşadığınız ilginç ayrımlar

9 yorum · Genel Tartışma kategorisinde açıldı.
yyasso

yyasso

14. Seviye

Başlık biraz garip olabilir biliyorum ben dizi ve film izlerken yaşadığım fark dizi izlerken türkçe altyazı izlemem ama bir film izleyeceksem dublaj i tercih etmem sebebini açıkçası bilmiyorum ama böyle yaptigim da daha rahat bir seyir zevki alıyorum sizin de böyle ilginç huylariniz var mi acaba?

rav
rav
4 yıl önce

türkçe veya herhangi bir dilde dublajlı bir şeyi bana izletemezsiniz jasşvkdlsabşl orijinal dilinde izlerim. bilmediğim bir dil olunca ingilizce altyazısını falan açıyorum ama orijinal dili ingilizceyse altyazısız izliyorum. dili hiçbir şekilde anlamıyor veya altyazıya yetişemiyorsam ingilizce dublaj son çarem

şule
şule
4 yıl önce

Çok hızlı akan özelikle aksiyon , gerilim , gizem gibi film veya dizi ise alt yazı takip edemeyecek kadar yorgun, kafam karışık değilse kesinlikle alt yazılı izlemeye çalışıyorum. Bu şekilde izlediğimde ybancı dil öğrenmemi kolaylaştırdığını düşünüyorum.

Nil Tetik
Nil Tetik
4 yıl önce

+hiç bir yabancı yapımı dublaj izleyemiyorum, yapamıyorum ailemle film izlemek isteyince onlar altyazı takip edemem diyor ben dublaj izleyemem diyorum ve sonuç olarak beraber yabancı yapım bir film-dizi izleyemiyoruz. Mesela çoğu kişi Marvel filmlerinin dublajı çok iyi ya Harun Can var diyor ama yok yani asla dublaj izleyemiyorum ve izlemekte bana uygun gelmiyor çünkü ses tonu falan oyunculukta önemli yani. Ayrıca yeni edindiğim lanet olası bir alışkanlık var Türkçe filmleri dizileri bile altyazı ile izliyorum bilmiyorum sadece duyarak yapamıyorum

Nil Tetik
Nil Tetik
4 yıl önce

Bende artık dizileri çok gelişi güzel izliyorum çok ayrıntıya bakmıyorum düz mantık izliyorum valla yoruldum dizi izlemekten ama izlemeyi de bırakamıyorum

@onlybrave
4 yıl önce

Benim var aslında belki saçma gelebilir size ama bahsedeyim. Artık çok fazla film ve dizi deneyimi edindiğim için izlerken sonraki dakikaları tahmin edince ilerletip duruyorum, haliyle çabuk bitiyor dizi. 🙄 Eskiden kesinlikle yoktu böyle bir durum ama maalesef artık var. Ve tamamen izlediğim dizinin ve ya filmin kendi ana dili ile duymayı seviyorum.

yyasso
yyasso
4 yıl önce

Evet ama bu sefer de dizi zevkli gelmez insana

@onlybrave
4 yıl önce

Her şeyin zevki bir yerden sonra gidiyor bende, o yüzden pek sıkıntı etmiyorum açıkcası ama sizde haklısınız tabi.

şule
şule
4 yıl önce

Ara ara bu gibi sorunlarla bende karşılaşıyorum . Ben film veya dizi izlemekten çok sıkılınca veya iki üç gün dizi ,film izlemeyince oluyor genelde

zepdiago
zepdiago
4 yıl önce

dizi izlerken çoğu şeyi dikkatli incelemiyorum ama filmlerde her ayrıntıya bakıyorum...

Gündemden geri kalma!

Saniyeler içinde üye ol ve diziler hakkındaki bilgini herkese göster!

Yukarı Çık