anlamıyorum... gerçekten empati yeteneği gelişmiş biri olmama rağmen anlayamıyorum abi hayat bu kadar uzunmu gerçekten topu topuna 70 yıl ömrümüz var ve bana kalırsa çok kısa...
bir insan neden namusuymuşcasına savunur bir diziyi, nasıl bu kadar çok sevebilir bir insan bir diziyi yada oyuncuyu, dizinin iyi olması yada oyuncunun kaliteli veya güzel - yakışıklı olması o diziye yada oyuncuya fanboyluk yapmak için yeterli bir sebepmi ?
her şeyide geçtim saygı çerçevesi içerisinde olumsuz eleştiri yapanlara neden küfür edersin. herkes senin sevdiğini sevmek zorunda değilki nerede düşünce özgürlüğü ? bumudur vizyonumuz misyonumuz, bumudur mentalitemiz neden bizim gibi düşünmeyen herkesi dışlıyoruz biz normal olurken neden farklı bakış açısıyla bakan anormal oluyor ?
arkadaşlar gözünüzü seveyim böyle olmayın ya kendinizi geliştirmeye bakın azıcık gidin farklı diller öğrenin farklı kültürler keşfedin bişeyler başarmak için çalışın hayattaki tek başarınız bir diziye , kişiye fanboyluk yapmakmış gibi davranmayın her düşünceye kişiye oluşuma objektif bakın iyi yönlerini ele aldığınız kadar kötü yönlerinide ele alın yoksa sevdiğiniz şey ( artık her neyse ) gelişmez ve yerinde sayar böylelikle kalite artmak yerine düşer
zaten ülkemizin şu an böyle olmasının sebebi bu düşünce tarzı değilmidir ? insanlarımız bir oluşuma körükörüne bağlandığı veya savunduğu için o oluşumu eleştirmeyip kötü yönlerine kulak tıkayıp göz yumduğu için şu an bu durumda değilmiyiz... lütfen şu at gözlüğünü bir kenara atıp artık büyük resme bakın.
Tartışmalar yenilendi!
Artık gündemi belirlemek senin elinde! Beğendiğin konulara puan vererek daha çok konuşulmasını sağlayabilirsin.

İsssmile
Yorumlar (27)

Emircann
Sitede benim gibi düşünen bir kaç insan varmış. Diziyi beğenmediğim için ağır küfürler yedim bırakın adam akıllı eleştirmeyi sadece diziyi beğenmedim yazsanız bile SANANE BEĞENMEDİYSEN İKİLE fln yazıyorlar. Ben dizi hakkında en ufak kötü bir yorum yapsam bana hakaret ediyorlar ama ne gariptir ki beğenmediysen de saygı duy diyenler de kendileri. Bırakın fikir teatisi, empati yapmayı bizden istedikleri saygıyı bile veremiyorlar. Ben diziye saygılı bir şekilde olumsuz bir yorum yapınca saygısız oluyorum ama onlar bana hakaret edince saygısız olmuyor. Her şeyi bizden biliyorlar insanın biraz kendine bakması sonra da biraz empati yapması lazım yoksa çekilmez oluyorlar cidden. Neyse sitede aklı başında insanlar olması beni sevindirdi.

Slim_Shady
Sen Stranger Things' deki kullanıcıydın değil mi? Senden önce ben de aynısını yapmıştım. Hiçbir küfür ya da hakaret olmadığı halde durduk yere küfür edenler olduğu için yorumu sildim. Hala utanmadan ''haklı olduğum için kaçtı'' gibi yorumlar vardı. Bu tür insanlarla uğraşılmaz.

Emircann
Evet o bendim ayrıca seni yine buna benzer bir konu başlığı altında görmüştüm. Orda da stranger things kitlesini eleştirmiştim oradan da hatırlıyorsundur beni. Bahsettiğin yorumuma gelicek olursak orada biraz kızmıştım hem diziyi hem de dizi kitlesini eleştirmiştim bir güzel de linç yemiştim sen de bana engelle yazmıştın :)

Slim_Shady
Stranger Things yorumları hala aynı eleştiren birine de beklediğim gibi ''gelme o zaman'' gibi yorumlar gelmiş. Yeni sezon gelene kadar böyle devam edercekler

karayilanida
gerçekten o kadar haklısın ki özellikle manyakça linçlemeleriı ve küfür etmeleri deli ediyor

nazif
cogu diziden soğuma sebebim cok aptallar cidden cok aptallar izle eğlen geç genelleme yapmak istemiyorum ama çoğu 13-14-15-16 yaşında cocuklar çok saçma

Slim_Shady
Ben de 16 yaşındayım. Hiç böyle bir şey yapmadım. Bunun nedenini eğitimsizliğe bağlıyorum.

Alaaddin
Bu kadar mantıklı daha önce az yazı gördüm cidden onlar yüzünden bazen karakterlerden soğuyorum

Marceline
Maalesef çok haklısın.Böyle bir platformda anonim oldukları için inan ne bu yazın ne de ikazların onları etkilemez.The 100 başından beri kötü bulduğum saçma bir dizi la case de papel ve elite de öyle ve bunları dile getirdiğim zaman linç ediliyorum. SEN BENİM BELLARKİMA KARIŞAMAZSIN ÇOK İYİ BİLİYORSAN SEN YAP evet aynen böyle bir tepki aldım.Yani bu tarz kitleler hem diziye zarar veriyorlar hem de çevreye E tabii bu çok küçük bir sorun ülkemizde bile böyle maalesef.Herkes at gözlüklerini takmış fanatik bir boyutta.Bu fanatiklik de hepimizi etkiliyor maalesef.Kurunun yanında yaş da yanıyor.

Marceline
Ve de inanmak isterdim ki sadece yaşı küçük olanlar bunu yapsın...Hayır dostum hayır yetişkinliğe ermiş bireylerden tut birçoğunun yaşı kemale ermiş kesime kadar.Çok acı gerçekten.

Slim_Shady
Aynısı fenomenlerin şarkılarına olumsuz yorum yaptığım için başıma geldi. Savunmaları da "sen daha iyisini yapabilir misin". Sayıları çok fazla olduğu için yapılabilecek fazla bir şey yok. Bu arada şarkı da Merve Bella

Marceline
@Marshall Mathers aynı tepki benim de başıma geldi.SEN DAHA İYİ BİLİYORSAN SEN YAP.Ne diyebilirim ki...

Mithrandir
Maksat eğlenmek,vakit geçirmek belki de bir şeyler öğrenmek dediğin gibi bu kadar ciddiye alınacak bir durum yok . Biraz da bunda popülarite ve özentilik etkili

Levan
Biraz ağır konuşacağım ama beyni az gelişmiş insanlar; ilk izledikleri yabancı dizileri veya sosyal çevresinde beğenilen, o yüzden de her türlü 10 puan önde gördüğü dizileri; beyinleri biraz daha az geliştiği için savunmaya ve sanki hayatı gibi görmeye başlamakta. Bu insanlar aynı şekilde; markalar, oyunlar, kitaplar, senin dediğin gibi oyuncular, takımlar, ideolojiler vb olgular ve oluşumlar için de aynı davranışları sergiliyorlar. Bu durum insanı çok aşağılık bir duruma fark ettirmeden getirebilir çünkü kendi fikirlerini bir olgunun yönüyle belirliyorsun, ondan yararlanarak değil. Kendilerini ve diziyi üstün bir varlık gibi görüp, insanların bu olgu hakkında herhangi bir eleştirel yorum yapmasını istememektedirler. Kendilerini adeta bir yankı odasına hapsedip, orada bu eserin ne kadar mükemmel ve hiçbir şekilde üstüne koyulamaz olduğunu, sadece kendilerine bağırdıkları bir noktaya doğru ilerlerler. Kalitesi farketmeksizin insanları bu noktaya gelmesi gülünç ve komik bir durumdur. Örneğin Kaliteli bir yapım olarak gördüğüm Rick and Morty; bu dizinin o kadar kanser bir fanatik grubu var ki hiçbir şekilde seni dinlemezler ve bir eleştiri yapmaya kalkarsan bunu sana karşı "salak olduğun için anlayamadın" cümlesiyle bir argüman oluşturmaya çalışırlar. Bir değişik versiyonu da LCDP örneğidir benim için. Kalitesini beğenmediğimi ve kötü bir dizi olarak adlandırdığım için yemediğim küfür, işitmediğim hakaret kalmadı. Kişiliksiz de oldum soytarı da. Sırf farklı görünmek için LCDP'yi sevmediğimi söyleyenler de oldu. Bu durumda yapılabilecek en iyi şey kafanızı alüminyum folyo ile sarıp, ses tellerinizle ulaşabileceğiniz en yüksek desibele ulaşarak, o ortamdan kaçmak olur. Çünkü bence bu insanlar; bizim gibi insanları dinleyerek ne yazık ki fanboyluklarını ve fanatiklerini atlatamayacaklar. (Maybe, just matter of time)

Levan
Aslında bunu biraz da anlayabiliyorum. Çünkü bazı insalar beyinlerini yavaş yavaş kullanmayı öğrenebilirler. Bu sebeple de hayatlarında görüdğü ilk esere tutunup ona bağnazlık boyutunda bağlanabilirler. Sadece insanları bu nedenle rahatsız etmeleri, insanların fikirlerini ifade etmelerine engel olmaya çalışmaları; birazcık yanlış gibi.

Emircann
"Salak olduğun için anlayamazsın" olayına ad hominem deniyor. Sana sunabilicek bir argümanı olmayan insanlar sana hakaret eder. Söylediğiniz argümanlara mantık hataları ve safsatalar ile cevap veren(!) insanlarla tartışmak cidden zaman kaybı. Dediklerine sonuna kadar katılıyorum.

Galadriel
o tarz yorum yapanların yaşının küçük olduğunu düşünüyorum ve görmezden geliyorum birkaç sene sonra yaptıklarının farkına varıp ne saçma davranmışım diyeceklerdir.

Slim_Shady
18-19 yaşında olduğunu söyleyenler de var. Ya yalancılar ya da daha zihinsel olgunluğa erişememişler. Umarım hata yaptıklarını en yakın zamanda anlarlar.

İsssmile
knk bende senin gibi düşünüyordum evet yaşı küçük olanlar bu dediğimiz kitlenin çoğunluğu ama maalesef çevremdede böyle insanlar var emin ol aralarında yetişkin olanlarda var işin üzücü tarafıda bu

Slim_Shady
Böyle kullanıcıları engelleyeceksin. Bir diziyi babası gibi savunan biriyle tartışmanın anlamı yok. Tartışırsan küfür ya da hakaret eder. Sonra da haklı olduğunu iddia eder. Bu sporda , siyasette ,dini tercihlerde, müzikte ve daha birçok konuda böyledir. Galiba böyle olmaya da devam edecek.

İsssmile
knk engellerdim ama kitlenin yüzde doksanı böyle bir tane değilki hangi saksıda yetişiyolar bilmiyorum ama bu arkadaşların sonu yok engellemeye kalkışsan beş asır sürer

morgana le fay
eğer bu yazıyı beğenebilseydim beğenirdim.Her konuda çok haklısın fakat insanların artık tutunucak bir şey olmadığı için dizi veya filmlere tutunması açıkcası bana normal geliyor, tabii benim bahsettiğim kısım karşısındakinin fikirlerine saygı duyan ve hayatı sadece bunlardan ibaret olmayanlar.

İsssmile
çok haklısın hepimiz belli bir noktada artık hayatımızın sıkıcılığına dayanamayıp dizi, film veya dijital içerik gibi şeylere tutunuyoruz...
Gündemden geri kalma!
Saniyeler içinde üye ol ve diziler hakkındaki bilgini herkese göster!
Amy Santiago
Siz izlediğiniz diziler değilsiniz