Tartışmalar yenilendi!

Artık gündemi belirlemek senin elinde! Beğendiğin konulara puan vererek daha çok konuşulmasını sağlayabilirsin.

-1

filmler = dublaj mı ? altyazı mı ?

60 yorum · Genel Tartışma kategorisinde açıldı.
crazyleader

crazyleader

29. Seviye

Sizce hangi filmler dublajlı hangileri altyazılı izlenmeli ?

✪ Cheryl Blossom ✪
✪ Cheryl Blossom ✪
4 yıl önce

Farletmiyo moduma göre altyazılı izlemeye üşenmiyosam

Belinay Horan
Belinay Horan
4 yıl önce

Deadpool dublajı gerçekten iyi onun dışında altyazı

@mrscamander
4 yıl önce

tabi ki de orjinali, dublaj izleyince nedense bana yapmacık geliyor odaklanamıyorum altyazılı izleyince o sesleri falan bana gerçekci falan geliyor tabi bazı dublajları iyi yapıyorlar harun canın dublajını falan izliyorum mesela

yagmurhys
yagmurhys
4 yıl önce

her türlü alt yazılı izlerim dublajlı izlemeyi sevmiyorum...

@sterek01
4 yıl önce

çoğunluk altyazı

@amnezia
4 yıl önce

Ya şahsen dublaja ya da dublaj izleyenlere bir nefretim yok. Ama altyazılı izlemeye alıştıktan sonra bir anda dublaja geçince bir garip geliyor. İlk baştan dublajla başlarsan daha iyi oluyor. Bazen okumak zor geliyor ya da çok hızlı konuştukları için yetişemiyorum. Bu gibi durumlarda da durdura durdura izliyorum. Ya da altyazı okurken diziyi izleyemiyorum. O yüzden böyle durumlarda (yavaş okuyanlar için de) dublaj faydalı olabiliyor

@hmmmmmmmmmmmmm
4 yıl önce

hmmm şimdii ben şahsen film veya dizi eskiyse dublaj yeniyse altyazı olmasını tercih ederim tabiki dublaj seçeneği eğer öyle bir seçenek varsa getirilmeli

beyzaa.
beyzaa.
4 yıl önce

bazı dizi filmlerin gerçekten dublajı iyi ama bazılarının anlatılamaz derecede kötü karakterlere uymuyo bazen mesela mcu filmlerinin dublajı çok iyi tam yerine oturmuş derecede çok seviyorum harry potter filmeride aynı şekilde yani bir dizi filmin dublajı kötü diye tüm dizi filmlerin dublajına b*k atmak saçma bence

crazyleader
crazyleader
4 yıl önce

Ayn bazı filmlerin güzel oluyor

kendidünyamınprensesiyim
kendidünyamınprensesiyim
4 yıl önce

geçen gün yemek yerken izlemek için dublaj izleyeyim dedim diziyi... demez olaydım sanki farklı bi diziye başlamışım gibi oldu pek sevemedim 😕

crazyleader
crazyleader
4 yıl önce

Hangi dizi ??

rav
rav
4 yıl önce

orijinal sese alışınca garip geliyor, ben de chicago med'i altyazılı yerine dublajlı açmıştım dsjghpdjkabgvljk

kendidünyamınprensesiyim
kendidünyamınprensesiyim
4 yıl önce

tvd izliyodum

Saikinin kahvesi
Saikinin kahvesi
4 yıl önce

altyazı

xqzeynep
xqzeynep
4 yıl önce

altyazı bence

rav
rav
4 yıl önce

altyazıyı okuma ihtiyacı hissediyorsanız ne izlerseniz izleyin dublajlı olsun~

Amiral Ackbar
Amiral Ackbar
4 yıl önce

eğer izlediğim şey canlı çekimse altyazı, animasyonsa dublaj, sw yapımıysa İSTİSNASIZ altyazı.

@notalardakonusur
4 yıl önce

Bence seslendirene göre değişir. Çünkü bazen bir karakteri ya da oynayan oyuncuya hiç uymayacak tonda sesler oluyor. Artık daha çok altyazılı izliyorum ama mesela yemek yerken falan izleyeceğimde dublajlı izliyorum ve bazı dublajlı filmler çok iyiyken bazıları çok kötü oluyor.

@notalardakonusur
4 yıl önce

Örnek; Zack Snyder'in Justice League filmi çok uzun ve benim de çok fazla vaktim olmadığı için dublajlı izlemek zorunda kalmıştım. O filmde özellikle Diana karakterinin sesi bence hiç olmamıştı.

@notalardakonusur
4 yıl önce

Deadpool'u izlerken dublajlı izlemiştim -o zamanlar genellikle dublajlı izliyordum- sonra filmin bi sahnesini altyazılı olarak bir yerde gördüm ve iyi ki dublajlı izlemişim dedim. Deadpool'un bence dublajlı hali daha iyi.

crazyleader
crazyleader
4 yıl önce

Deadpool'un dublajı baya iyi ben direkt dublaj izlemiştim. Ve ses Deadpool karakterine çok uymuştu.

@notalardakonusur
4 yıl önce

Aynen

Pandağğğğğ
Pandağğğğğ
4 yıl önce

hala bu soruyu soruyor musunuz cidden tab2 altyazı

maryjane(uyuşturucu olmay
maryjane(uyuşturucu olmay
4 yıl önce

eğer oyuncunun aksanı ya da özel bir konuşma şekli yoksa dublajda daha karakteristik, güçlü bir ses olabiliyor bazen o durumlarda dublaj ama varsa altyazı kesinlikle, oyuncuyu sevdiren şey o telaffuzlar oluyor çünkü (örn: james fraser- sassenach deyişi)

crazyleader
crazyleader
4 yıl önce

Lucifer izledin mi bilmiyorum ama orada da sırf Tom Ellis aksanı için bile altyazılı izlenir. Çünkü çok iyi İngiliz aksanı var bide bir "tetektif" diyişi var...

Nazlı
Nazlı
4 yıl önce

altyazı

yeni hesap madebybasaq
yeni hesap madebybasaq
4 yıl önce

altyazı

Siyah Hançer
Siyah Hançer
4 yıl önce

Benim için fark etmiyor dublaj varsa onu izlerim yoksa altyazı

Guerrero
Guerrero
4 yıl önce

Dublajlı alıştıklarımı altyazıyla izleyince bir garip oluyorum ama altyazı candır be. 😃

geceleriizlerim
geceleriizlerim
4 yıl önce

disneye animasyonları,zirvedeki olan süper kahraman filmlerini ve alışkın olmadığımız dillerin filmlerini-dizilerini dublajlı izlerim,ama film-dizi az biliniyorsa kesinlikle altyazı,özellikle komedi filmlerini altyazılı izlerim

ᴺᴵᴴᴬᵀ ᴴᴬᵀᴵᴾᴼᴳᴸᵁ
ᴺᴵᴴᴬᵀ ᴴᴬᵀᴵᴾᴼᴳᴸᵁ
4 yıl önce

canım hangisini isterse onda izliyorum

crazyleader
crazyleader
4 yıl önce

Tamam

tirrekler ordusu
tirrekler ordusu
4 yıl önce

buda sorumu tabiki alt yazı

remember the fifth nv
remember the fifth nv
4 yıl önce

altyaziii

simpfordylanobrien
simpfordylanobrien
4 yıl önce

altyazı

Arda
Arda
4 yıl önce

Ben uzun zamandır altyazı izliyen biriyimdir fakat dublaj izlemek için bir filmi 2 kez izlediğim filmler de oldu. Hepsine şans vermenizi tavsiye etmem çünkü yeni gelen düzenlemeler yüzünden artık çoğu şaka ve küfürler sansürlendiğinden ve artık gerçek anlamda dublaja büyük şirketlerin bile verdiği önemin azalmasından dolayı 2016 sonrası filmlerde dublaj izlemeyi tercih etmiyorum fakat olurda Disney Animasyon Film çıkarırsa bir altyazılı bir de dublajı denerim zira Disney dublaja önem veren bir firma ki film dublajlarının sosyal medyada bile övüldüğünü görebilirsiniz ayriyeten korkunç bir film,baba,yeşil yol gibi 2010 öncesi seri ve filmlerin dublajlarına da bir göz atmanızı öneririm gerçekten güzel ve altyazıdan daha eğlenceli karelerle karşılaşabiliyoruz.

sinek valesi
sinek valesi
4 yıl önce

alt yazılı kesinlikle

@mertamadickhead
4 yıl önce

film az çok bildiğin bi dildeyse kesinlikle altyazı

STİLESİN JEEPİ
STİLESİN JEEPİ
4 yıl önce

simdi filmler diyince akla iki sey geliyor 1 normal seslendirmeler 2 haruncan seslendirmeleri

NEXUX
NEXUX
4 yıl önce

kesinlikle altyazı

crazyleader
crazyleader
4 yıl önce

Bende altyazı taraftarıyım ama Harun Can ve animasyonlar da dublaj kesinlikle

1robotdegilim
1robotdegilim
4 yıl önce

Lotr un dublajı guzel izlebir dublajli

crazyleader
crazyleader
4 yıl önce

Ben onu da altyazılı izledim o yüzden dublaj nasıl bilmiyorum :)

_Felina
_Felina
4 yıl önce

Yok ya dublajı iyi de dizinin çoğu yerinde elfçe konuşulduğu için zaten yarısını altyazılı izlemiş oluyorsun. Yani sürekli sesler değişiyor.

_Felina
_Felina
4 yıl önce

Küçük bir yazım hatası yapmışım. Dizi değil film olacaktı.

Gökçee
Gökçee
4 yıl önce

haruncanın yaptığı dublajlar hariç dublaj film izlemeyi gram sevmem o yüzden altyazı

iremkk
iremkk
4 yıl önce

bu yorumu arıyordm

user83192064237969812351
user83192064237969812351
4 yıl önce

ciiddi ciddi haruncanın filmimleri dublajlı izlenir deatbool,spidrman,ben10 [inş doğru yazmışımdır] dublajlı izledim ama alt yazılıda izledim

konuşan kedy
konuşan kedy
4 yıl önce

son yıllarda çıkan filmlerin dublajı güzel oluyor Haruncan sağolsun eski filmlerin dublajını pek sevmem sesler çok garip oluyor

user83192064237969812351
user83192064237969812351
4 yıl önce

değişiyor mesela çocukluğumda izlediğim çizgi filimleiazla alt yazılı izlyemiyorum ama onlar hariç herşey tabiki alt yazılı😅

Gündemden geri kalma!

Saniyeler içinde üye ol ve diziler hakkındaki bilgini herkese göster!

Yukarı Çık