Tartışmalar yenilendi!

Artık gündemi belirlemek senin elinde! Beğendiğin konulara puan vererek daha çok konuşulmasını sağlayabilirsin.

0

herkesin konuştuğu dizileri izler misiniz

12 yorum · Genel Tartışma kategorisinde açıldı.
Melek Sueda

Melek Sueda

16. Seviye

Merhabalar. Malum online platformlarının yaygınlaşmasıyla dizi ve film reklamları da arttı. Bu süreçten sonra çok konuşulan ve sürekli reklam yapılan dizi ve filmler üzerine bir kesimde ön yargı oluştu. Herkes beğendiyse ben kesin beğenmem gözüyle bakan kişi yada kişiler oldu. Yani en azından ben öyle düşünüyorum. Bu önyargı tuzağına bende düştüm. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz. Reklamı çok yapılan ve herkesin izlediği yapımlar sadece bize yapılan düzgün servisten dolayı mı bu kadar ses getiriyor?

Levan
Levan
5 yıl önce

Toplumsal yönden geldiğimiz aşama dolayısıyla; insanlar, kendilerini... Her neyse, burada toplum bilincinin insanlar üzerine bıraktığı ölçülebilir izleri anlatıcak değilim. Genelde çok konuşulan diziler hakkında ön yargım olmuyor ama kitleler yüzünden oluşmakta bu ön yargım. Bu ön yargı yanlış veya doğru bir ön yargı da olabilir. Ayrıca ön yargımın iyi veya kötü olmasındaki değişken ise kesinlikle kitle. Çok bilinen bir örnek olarak Rick and Morty'e bakalım. Diziyi izlemeden önce kitlesi yüzünden diziden soğuyup, izledikten sonra aşırı dercede beğendiğim bir dizidir. Tam tersi örnekleri de var bunun. Varacağım nokta şudur: Bendeki ön yargının oluşmasında fazla konuşulmasından ziyade; kimlerin, nasıl ve ne için konuştukları daha fazla etkilemekte.

Melek Sueda
Melek Sueda
4 yıl önce

Kesinlikle katılıyorum.

@memmed6659
5 yıl önce

Evet ya LCDP demişlerdi izledim ve hoşuma gitti

nazif
nazif
5 yıl önce

prison break breaking bad game of thrones wire oz gibi çoğu diziye önyargım vardı çoğunu izledim pb be bb dışında çoğunu sevdim

@memmed6659
5 yıl önce

Nasıl ya bb dünyada tanınan gûzel isimlerden. Sen ordakı Dramı konuyu anlayamamışsın.

nazif
nazif
5 yıl önce

anlayamadığımı nerden çıkardın karakter gelişimi olayların bağlantısı güzeldi fakat ilk 3 hatta 4 sezonda sıkılmadan izlediğim maks 2 3 bölüm var

esislemd
esislemd
5 yıl önce

herkesin sevdiği şeyleri izlemeyi pek sevmiyorum yada sevdiğim dizi ünlenince üzülüyorum

mahşerin 4 atlısından bir
mahşerin 4 atlısından bir
5 yıl önce

herkesin konuştuğu dizileri araştırıp ona göre izlerim onların söylemesiyle değil aslında izlemem yani kendim bulmam gerek o diziyi

morgana le fay
morgana le fay
5 yıl önce

Ben bunun nedeninin insanların kendini çok kasmasından ve YAAAĞĞĞ ABİİ GERÇEKTEN ONU MU İZLİYOSUUUĞĞNN gibi salak tavırlarından olduğunu düşünüyorum...

lavitaebella
lavitaebella
5 yıl önce

bu konu hakkında ben de bir tartışna yazmıştım. sanırım yanlız değiliz lol. Bence sürekli övülen dizilerin bize kötü gelmesinin nedeni onları herkes tarafından izlenildiği için basit bulmamız. Aslında bir diziye başlayıp herkes gibi onun fanı olmak çok kolay ama biz bunu reddediyoruz. Ne de olsa seçici insanlarız değil mi😏😅.

Okyanusta Boğulan Balık
Okyanusta Boğulan Balık
5 yıl önce

Uzun süredir etrafımdaki herkes ben The 100 izle diyip durdu ve başlamayı çok istiememe ramen başlayamadım yani dizinin adını duyduğum yerden kaçmaya başladım neredeyse. Hemen hemen herkes aynı durumdan muzdarip ben diyorum ki sürekli aynı dizileri önerip duran insanları toplanıp dövelim kesin çözüm 🙂

@mrscamander
5 yıl önce

bende senin gibi bir çok kez düştüm o önyargı tuzağına.Örnek olarak O zamanlar Gme of thrones reklamları aşırı derece de karşıma çıkıyordu en çok da youtube üzerinde. Ve artık bıkmıştım reklamları görmekten izleniyorsa eminim kötüdür diyordum. Uzun bir zaman sonra sıkıntıdan açmıştım birkaç bölümü izlemiştim ve hayranı olmuştum. Sanıırm bu kadar çok reklam yapılması hem yapımları açısından avantajlılar hem de senin dediğin gibi bize yapılan düzgün servisten dolayı bu kadar çok görüyoruz.

Gündemden geri kalma!

Saniyeler içinde üye ol ve diziler hakkındaki bilgini herkese göster!

Yukarı Çık