Tartışmalar yenilendi!

Artık gündemi belirlemek senin elinde! Beğendiğin konulara puan vererek daha çok konuşulmasını sağlayabilirsin.

1

kitabı mı? yoksa dizisi veya filmi mi ?

20 yorum · Genel Tartışma kategorisinde açıldı.
Buttercup

Buttercup

20. Seviye

Bence ilk kitabı sonra filmi veya dizisi... Sizce??

elpatron00
elpatron00
5 yıl önce

önce kitap. kitabı okurken karakteri mekanı zamanı hatta bazen olayı bile kafanda şekillendirebiliyorsun. senaryoya daha çok giriyorsun. dizi film fazlasıyla severim ama önce kitap

rav
rav
4 yıl önce

başta filmi izleyip sonra kitabı okuyunca karakterleri oyunculara göre hayal ediyorum :( o yüzden bence de başta kitap

fushiguro'nun shikigamisi
5 yıl önce

Ya bu filmden filme göre değişebilir ama şahsen izlemeyi daha zevkli bulduğum için filmi olan bir kitabı okumam.ama eğer bağımlı derecede seviyorsam ikisininde yapabilirim

Yükselbyanik
Yükselbyanik
5 yıl önce

Labirent serisinin bütün kitaplarını okudum ve filmlerini izledim önce kiabı okumuştum sonra filmi izledim ve filmde en beğenmediğim olay 1 filmde olan robot yaratıklardı kitaptaki den bambaşkaydı filmi izledikten sonra kitapları tekrar okudum ve okurken sahneler gözümde canlandı bu çok hoştu tavsiye ederim.

5 yıl önce

@yükselbyanik sana bişe sorabilir iyim. Ben labirentin 3 filminde izledim ve filmin yan 2 kitabı olduğunu duydum. Hoşuna gitti mi? Sence okumalıyım?

Yükselbyanik
Yükselbyanik
5 yıl önce

Sana şoyle diyeyim OKU djjdjfkf

Yükselbyanik
Yükselbyanik
5 yıl önce

4. Kitapta virüsün nasıl yayıldığı anlatıyo 5 te labirent in kurulmasını aslında kitap serisi 4 5 1 2 3 şeklinde anlatabildim mi

5 yıl önce

Tcıhuhkhjbjb anladım çok saolll✨

By_At
By_At
5 yıl önce

Önce kitap. Çünkü filmde olaylar çok farklı olabiliyor, (Labirent mesela kitapta olan şeylerden bazıları filmlerinde yoktu) filmi izlemen 2 saat ama kitap günlerce süebiliyor.

Azra
Azra
5 yıl önce

filmini falan izleyince kitabını okuyamıyorum ama önce kitabı okursam filmini izlerim hahah

morgana le fay
morgana le fay
5 yıl önce

Bence önce kitap yani mesela harry potter; önce kitaplar daha sonra filmler çıktı ve o sıraya göre giden biri filmlerdeki eksiklikleri daha kolay bit şekilde fark edebilir. Fakat ben ilk filmini izlediğim için litabını okurken sahneler gözümün önüne geliyor ve aslında bu da hoş bir şey bence (kitaplar bitince filmleri tekrardan izlicem) Yani sizin önce hangisini istiyosanız ondan başlamanız sizin için daha iyi olur, böyle bir zorunluluk yok neticede

Yusuff
Yusuff
5 yıl önce

bende aynı şekilde ilk filmlerini izledim kitapları okuyunca ondan sonra seriyi baştan tekrar izlicem ama yani bence her zaman kitaptan uyarlanan film yada dizilerde kitap daha iyi oluyor ayrıntılı olması bakımından

@notalardakonusur
5 yıl önce

Önce kitabını okuyup sonra filmi veya dizisi izlenmeli.

mahşerin 4 atlısından bir
mahşerin 4 atlısından bir
5 yıl önce

film ve kitap çoğu zaman birbirini tutmuyor onun için her ikisini yapmayın bence ikisinden birini seçmiş olursam filmi

Levan
Levan
5 yıl önce

Değişiyor, LOTR'un ilk film serisini izlemiştim ve sonra kitabını okumuştum ve iki eseri de beğenmiştim. Good Omens'ta ise ilk kitabını okumuştum ve sonra dizisini izlemiştim ve yine ikisini de beğenmiştim benim için sıra ve kalite o kadar da fark etmiyor galiba.

Melodie
Melodie
5 yıl önce

ben hangisi ilgimi çekiyorsa genellikle başlıklarına ve ya kapak fotoğraflarına göre seçerim.

İ'm coming bitch
İ'm coming bitch
5 yıl önce

Eğer başta dizisini ya da filmini izlersem kitabını pek okuyamıyorum ama ilk kitabını okursam film ya da dizisini izleyebiliyorum

başkahesabageçtim
başkahesabageçtim
5 yıl önce

kitap okumayı sevmiyorum o yüzden sadece dizi veya film (filmde sadece ağlamak istediğimde veya korkmak istediğimde izlerim sjdhfjsdhfskd)

Buttercup
Buttercup
4 yıl önce

kmgflklksdlkdsaşlkfs

none
none
5 yıl önce

Öyle filmler ve diziler var ki kitabına göre bayağı kötü. Böyle film ve dizilerin izlenmesine gerek bile olmadığını düşünüyorum. Arada kitabı güzel yansıtan filmler/diziler yapabiliyorlar. İlk kitabını okurum sonra filmin/dizinin yorumları iyiyse izlerim.

Gündemden geri kalma!

Saniyeler içinde üye ol ve diziler hakkındaki bilgini herkese göster!

Yukarı Çık