Tartışmalar yenilendi!

Artık gündemi belirlemek senin elinde! Beğendiğin konulara puan vererek daha çok konuşulmasını sağlayabilirsin.

4

lotr dizisinden beklentileriniz ve popülizm

9 yorum · Genel Tartışma kategorisinde açıldı.
MovieJunkie

MovieJunkie

21. Seviye

LOTR dizisinden beklentileriniz neler sizce popülizm kurbanı olurmu olursa tepkiniz ne olurdu örneğin HP lanetli çocukta harmonie rolünü siyahi bi ablamıza verip popülizmin dibine vurup herkesi hayal kırıklığına uğratmışlardı sizce LOTR dizisindede siyahi elfler görür müyüz , görmeli miyiz ? Benim düşünceme göre görmemeliyiz ırkçı biri değilim sadece popülizmin eserlerin içine etmemesi gerektiğini düşünüyorum nasıl BLADE i şuan çekseler beyaz biri oynarsa karşı çıkarsam aynı şekilde bir siyahi elfte komik ve yersiz olacaktır sonuçta ELF ırkının bariz özelliklerinden biri beyaz olmaları hatta çoğumuzu esmer kabul ettirecek kadar beyaz ve parlak ve umarım eşcinsellik pastasınında peşine düşmezler sexism den uzak durur ve sadece o güzel LOTR evreninine odaklanır.

Irenedlrsh
Irenedlrsh
3 yıl önce

açıklamadan anladığım: popülizm

Levan
Levan
5 yıl önce

Linç yiyeceğim ama bence LOTR ana kaynağı tükenmiş bir eser yani Harry Potter, Star Wars ya da Matrix gibi bir seri değil (bu serilerin hepsinden iyi olabilir ama ana kaynağı bitmiş bi eser artık) Bu eserin sonunun tıpkı GOT gibi olmasından yanaydım (yani üstüne bir şey yazılmayacak-çizilmeyecek) Zaten Hobbit'i sevmemiş birisi olarak; bu evrende yapılacak en ufak bir yeni şeyin, en ufak hatasının bile tüm medyada olay olacağını ve bu da ana esere önemli bir ölçüde zarar vereceği düşüncesindeyim. Tıpkı Star Wars gibi Sequel'ler o kadar kötüydü ki ana esere bile zarar verdi (neyse ki orada Mando kurtardı Star Wars'ı) Açıkçası fazla bir beklentim de yok. Elf olayı bile bu eserin üstüne bir şey yazılmamasının göstergesidir.

MovieJunkie
MovieJunkie
5 yıl önce

Hobbitteki hayal kırıklığı bence genel olarak çok fazla CGI kullanılması hikayeden kaynaklı bir sorun olduğunu düşünmüyorum elbet oynamalar yapılıyor. Hiç bir eser kitabını okuyan biri için filme çevrildiğinde tatmin edici olmaz çünkü hayalinde ki evreni karakterleri oyunculara veya grafiklere yakıştıramayabiliyorsun. Ancak LOTR un hikayesel bazda kısır olduğunu kesinlikle düşünmüyorum.

Levan
Levan
5 yıl önce

Tam olarak hikayesel bazda kısır demek istemedim sadece üstüne bir kat çıkılması (bence) zor görünüyor ama belli olmaz. CGI durumunda ve kitaptan filme geçirilirken isteneni tamamen vermemesi konusuna da kesinlikle katılıyorum. Zaten şöyle bir şey var ilk önce kitabı okuduğun bir eseri; hayal ederken karakterlerin görünüşünden, ruh hallerine kadar sen hayal ediyorsun ve bunun filmde olan karakterlerle tamamen uyuşması imkansız gibi bir şey ama yine konu yönetmen, senaryo ve oyunculara geliyor ki eğer bu 3 olgu da kendi görevini tamamen yerine getirirse çok rahat bağ kurabileceğin bir film ortaya çıkıyor. Örneğin Good Omes benim için böyle bir eserdir. (Umarım iyi olur da güzel bir evrenin güzel bir dizisini izleriz)

aydin poacha
aydin poacha
5 yıl önce

Siyahi elf diye bir şey yok kara elfler siyahi değildir umarım bu sebepten bahsetmemişsindir. Bir de ırk olarak elfler siyahi değildir. Diğer dediklerine katılıyorum güzel yazı

MovieJunkie
MovieJunkie
5 yıl önce

Evet bende biliyorum orda demek istediğim elfleri siyahi kişilerin oynaması ihtimali var günümüz popülizminden dolayı gay cüce siyahi elf görmeyiz umarım diye bahsettim kara elflerin ''kara '' kısmı renklerinden dolayı değil kötücül olmalarından geliyor bunu tabi ki biliyorum demek istediğim umarım elfleri siyahi yapmazlar.

aydin poacha
aydin poacha
5 yıl önce

Populizm kurbanı olursa fanlar içinden geçer muhtemelen ama yine de çok izleneceği bariz. Hobitin üçleme olmasına geçiren adamlar bu dizide içinden geçerler. Yalnız bir nokta var ki o da dizinin geçeceği tarih YE ve Hobbite göre daha az biliniyor dolayısıyla amazoncu reislere kalmış artık nasıl şekillendirecekleri. Bu dizinin netflixe yaptırılmamasından da çok memnun oldum aman sonra gay elfler görürdük falan hoş olmazdı.

@keyifsel
5 yıl önce

Elf konusundaki yorumlarına katılıyorum. Çok değerli bir seri bu seriye yakışır dizi olmalı. Bütçesi çok yüksek gerçi westworld un bütçeside iyidi, oyuncularda kaliteliydi fakat senaryo yeterince iyi olmazsa etkisi yüksek olmuyor, umarım müzikleriyle, görüntüsüyle, senaryosuyla ve bol bol elflerle güzel bir dizi olur...

MovieJunkie
MovieJunkie
5 yıl önce

Umarım sapıtmazlarda güzel dizi olur

Gündemden geri kalma!

Saniyeler içinde üye ol ve diziler hakkındaki bilgini herkese göster!

Yukarı Çık