arkadaşlar netflix nasıl bu kadar dizi ve filmleri izleniyor bu başarıyı nasıl yakaladı dünyanın en çok aboneye sahip dizi ve film platformu türkiye de sadece 3,5 milyon abonesi var (bende dahil) hbo max, amazon prime video disney+ netflix neden geçemiyor cevaplarınızı merak ediyorum
Tartışmalar yenilendi!
Artık gündemi belirlemek senin elinde! Beğendiğin konulara puan vererek daha çok konuşulmasını sağlayabilirsin.
@koltuk123
Yorumlar (10)

DR.HANNIBAL LECTER
Aşağıda Felina arkadaşımın dediği gibi özetle ilk olması. Eski kalitesinden eser kalmadığından ben de üyeliğimi iptal edeli uzun bir süre oldu şimdi senaryo kalite ölçütleri çok aşağıda kaldı. Gençlik dizisi yapalım reytingi alalım kafi kafasındalar.

Çağatay Dizioğlu
artık senaryodan o kadar uzaklar ki bomboş diziyi seks ile vs doldurmaya çalışıyolar... en basit örneği Elite

_Felina
Bu tür popüler olan platformların hep bir ilki vardır. Netflix'te iyi hizmetle ilk popülerleşen dizi platformlarından oldu. Netflix'in bu platformda başarısını gören girişimciler Netflix'e rakip olarak sonradan bu işe girdiler ama genelde ilkler daha başarılı olur. Aynı altta Levan arkadaşın dediği gibi. ama bence Netflix dizileri bir yerden sonra aşırı birbirine benzemeye başlıyor. İlk defa izlemeye başladığımızda muhteşem geliyordu fakat sonradan hep aynı formül üzerinden gittiğini anlıyoruz ve sıkıyor. O yüzden artık diğer platformların dizilerini tercih ediyorum.(Başta Amazon ve HBO olmak üzere) Benim gibi düşünen milyonlarca insan var ve bu insanlar Amazon dizilerine katkıda bulunuyor ama muhtemelen asla Netflix'i geçemeyecek ama yinede büyüyecektir.

NEXUX
Netflix, HBO ve HULU şu an kendi içeriklerini en başarılı üreten streaming platformları, Amzon Prime çok güçlü geliyor, hiç belli olmaz.

rav
hbo max ve disney+'ın da netflix kadar olmasa da büyüyeceğini düşünüyorum. dc, internet serilerini hbo max'ta, marvel da disney+'ta yayınlarsa fanlar alır büyük ihtimalle. disney+'ın percy jackson dizisi çekme kararıyla ilgiyi zaten üzerine topladı.

rav
sevilen dizi-filmleri satın alıp iptal edilen dizilerin devamını çekiyorlar. para önemli bir etken o yüzden

Levan
Basit Netflix ilkti ve iyi bir hizmet vererek başladı. Hizmet derken: kolay erişim, dolu bir kütüphane ve iyi bir altyapısı vardı. Oyun sektöründeki Steam ile benzer aslında. Diğer platformların geçememesinin sebebi de bence yine Netflix'in ilk olması. Tıpkı hala çoğu kişinin Facebook kullanması gibi (Face'in çok alternatifi çıktı ama kimse deviremedi)

doguhanqq
corona başladığından beri herkes evinde olduğu için film veya dizi izliyorlar netflix çok üretken her ay yeni dizi veya film çıkartıyo o yüzden olabilir
Gündemden geri kalma!
Saniyeler içinde üye ol ve diziler hakkındaki bilgini herkese göster!
NEXUX
Doğru zamanlama + vizyon + başarılı pazarlama + harika bir software + flexble ürün = istediğini istediğin zaman, sansürsüz izle ve her zevke hitap eden ürün yelpazesi + başarılı olduktan sonra bile yaratıcı, flexible ve yenilikçi ruhun devamı + süper mobile APP - kısaca bir çok faktör var, sadece ilk olmak değil - bu arada NETFLIX US, UK, ve Uzakdoğu pazarına yatırım stratejisi izliyor, her market için özel yapımları finanse ediyor.
_Felina
Tabi ki sadece ilk olmak değil ama ilklerden birisi olmasının en büyük etken olduğunu söyleyebiliriz.