Tartışmalar yenilendi!

Artık gündemi belirlemek senin elinde! Beğendiğin konulara puan vererek daha çok konuşulmasını sağlayabilirsin.

6

ragnarok 1. sezon sizce nasıldı ve 2. sezon için tahminleriniz nelerdir ?

9 yorum · Ragnarok kategorisinde açıldı.
@fallxngman

@fallxngman

12. Seviye

Bu mesaj spoiler içeriyor. Okumak için tıkla.

1. Sezonu geride bıraktık ve son bölümde taşlar yerine oturdu gibi.

-Bence 1. Sezonda yaptıklarıyla pek de dikkatleri çekmeyen (Son bölüm hariç) Laurits'i 2. Sezonda kötülüğün ve kurnazlığın sembolü tanrı Loki olarak görmememiz şimdilik imkansız gibi duruyor. (Ayrıca Laurits'in Avengers'ta Lokiyi canlandıran Tom Hiddleston'a benzerliği de dikkat çekiyor.) Magne'nin ödevi için yardım edeceğini söyledi ancak onu küçük düşürdü. Laurits kötülük ve kurnazlık içeren birçok davranış daha sergiledi. Bunu son bölümde yapmış olduğu beklenmeyen davranıştan da anlayabilirsiniz. Saçını sarıya boyatıp Müdüre'nin yerine konuşma yapması oldukça etkileyiciydi.
Bu da karakterin Loki ile olan bağını güçlendiriyor. Karakterle ilgili yazabileceğimiz bir sürü ön görü var ancak şuan için bu kadarı kafi.
Ama şunu söyleyebilirim ki dizinin 2. Sezonu oldukça hareketli geçecek gibi.

-İlk sezon bize karakterler hakkında hikayelerini tam olarak vermedi gibi. Dizi görsel anlamda bizi bir nebze tatmin etse de hikayesel olarak havada kalan noktalar vardı yer yer. Senarist karakterle ile hikayeyi bizim ilişkilendirmemizi de istemiş olabilir. Kısaca örneklendirmek gerekirse : Magne'nin babası ve babasının ölümü. Bir diğer örnek ise : Vidar'ın köpeği ya da köpek görünümlü yaratığı desek daha doğru olur. Fenrir olmak için çok çelimsiz, Cehennem köpeği olmak için de fazla şirin.(Gözlerine bakmadığınız sürece.) Vidar "Yapman gerekeni yap ve eskiden olduğun şeye dönüş." dediğinde gerçek anlamda bir dönüşüm beklemedim de değil aslında.

-Bu sezonda hikayemizin kahramanı gelişimini tam olarak sağlayamadı ve gücünün farkına varması epey zaman aldı. Güçlerini nasıl kullanacağı konusunda bir fikrinin olmaması ve ona yol gösteren birinin olmayışı neredeyse ölümüne sebep oluyordu.

-1.Sezonun başında gördüğümüz yaşlı çift ara ara önümüze çıktı.
2. Sezonda kahramanımızın gelişimine yardım edeceklerinden şüphem yok.
Tek gözü bantlı olan ve tekerlekli sandalye ile gördüğümüz karakter Muhtemelen Odin ve Ara ara kasiyer olarak gördüğümüz ve Magne'ye Thor'un gücünü veren ablamızın da Tanrıca Frigg olması muhtemel.

-Dikkatimi çeken bir diğer nokta ise Vidar'ın Magne'ye "Aynı baban gibi öleceksin." demesi. Vidar'ın geçmişte Turid'e karşı bir şeyler hissettiğinin ve bu sevginin Magne'nin babasının ölümüne sebep olabileceğini düşünmeme sebep odu. Hatta Laurits ile Vidar'ın benzerlikleri de gözümden kaçmadı. Acaba ?... (Okulda düzenlenen parti sırasında Saxa ve Fjor'un dansına ansızın katılıp figürleri eksiksiz yapması da kafaları bu anlamda karıştırmıyor değil.)

Son olarak Dizide dikkatimi çeken tek karakterin (Isolde) özce lezbiyen çıkması sonra ilk bölümden ölmesi beni yıktı bu arada...

@osmansemih
5 yıl önce

ayrıca çekiçte bir run işareti var ve ısoldenin öldüğü gece çekici fırlattığı yerde şimşekler çakması da dikkatimi çekti

@osmansemih
5 yıl önce

aynı run işareti testereye benzer bir şeyde de vardı. Magne dedemin eski monogramı, s runu, demişti.

Bu yorum bölüm hakkında spoiler içeriyor. Okumak istiyorsan tıkla.

@dizikoliksov
5 yıl önce

ayrıntılara önem veriyor sonuçta şeytan ayrıntıda gizlidir ama 2.sezon hızlanır diye bekliyorum hiç değilse tanrı konuları hızlanacaktır

Muhammet Kaçar
Muhammet Kaçar
5 yıl önce

Yavaş ilerliyor gibi geldi bana. Birde efekt uzmanları yok gibi koca sezon boyunca 1-2 efektle geçiştirmişler diziyi 🙂

@fallxngman
5 yıl önce

efekt için uzmanı geçtim makyözleri yok adamların yapımcı 2 ekmek parası vermiş herhalde aynada Thor olarak gördüğü sahneyi hafızamdan zor silerler

Ibrahim Halil Hoş
Ibrahim Halil Hoş
5 yıl önce

👍👍👍

@darklock
5 yıl önce

Seninle aynı fikirdeyim (Yazdığın şeyler hakkında) @fallxngman

HAKAN
HAKAN
6 yıl önce

2. sezonda sarı saçlı kız ölcek

@riquelme91
6 yıl önce

En kısa sürede ikinci sezon çıkar umarım

Gündemden geri kalma!

Saniyeler içinde üye ol ve diziler hakkındaki bilgini herkese göster!

Yukarı Çık