Tartışmalar yenilendi!

Artık gündemi belirlemek senin elinde! Beğendiğin konulara puan vererek daha çok konuşulmasını sağlayabilirsin.

-1

final episode

3 yorum · Shingeki no kyojin kategorisinde açıldı.
Birkan Açıkgöz

Birkan Açıkgöz

13. Seviye

Ne düşünüyorsunuz

I feel fantastic
I feel fantastic
1 yıl önce

Üzücü olsa da olabilecek en mantıklı final buydu. Eren olacakları biliyordu sırf arkadaşları mutlu yaşasın diye kendini feda etti, elini kana buladı. Aslında yaptıklarının sebeplerinden biri de özgürlüğünün sınırlarını görmek istemesi. Bunu "ben özgürlüğümün kölesiyim" gibi sözlerinden anlayabiliyoruz. Ancak Eren bir süre sonra bunları yaptığına pişman oluyor, günahlarından dolayı cehenneme gideceğinden bahsediyor finalde. Ve Eren'in insanlığın %20'sini sağ bırakmasının nedeni muhtemelen Eldia'lıların cahil kalmaması ve kalan insanlarla bilgi alışverişi yapabilmesiydi. Ama insanlık yine akıllanmadı savaşlar devam etti sonra Eldia düştü. Şimdi Eren'in tüm yaptıkları boşuna mıydı diyebilirsiniz ama Eren'in asıl istediği arkadaşlarının barış içinde yaşamasıydı ve öyle de oldu. Mikasa ise tam da Eren'in istediği gibi önce Eren için iyice yas tuttu, sonra hayatına devam etti ve evlendi. Evlense bile Eren'i unutmadı mezarını hep ziyaret etti. Sonuç olarak güzeldi bence. Oyasumi...

@booookk
1 yıl önce

Bu bölümü izlediğim süre boyunca ağladım. Üstüne gece 4e kadar uyuyamadım. Daha çok ağladım. Sabah göz kapağım çift katlıydı. Bir haftalık depresyona girdim.. Anlatılmaz yaşanır bi animeydi. Ve mükemmel bi yapıttı. Sonunu bile bile bi umut halindeydim. Bazı ayrıntıları farkedince hâlâ ağlıyorum. Herkesin izlemesi gereken bir anime bence. Üstüne düşünülmüş ve mükemmel bir ürün ortaya koyulmuş. Boğazımda düğüm bırakacak bir anime.

@b3ng3ldim
1 yıl önce

ya ne denirse densin, ne yapılırsa yapılsın bu animenin muhteşemliğini değiştiremez. Günlük hayatta ortalamanın üstünde sertlikte bir insan olmama rağmen (bunu kendimi övmek için söylemiyorum, beni de rahatsız eden bir özellik bu) bu yapım beni zaman zaman ağlatan ve değişik bir depresyona sokarak zamanında 3 ay kendini düşündüren bir başyapıt. Okuduğum hiç bir kitap, izlediğim hiç bir film, dizi veya anime -ki biri kaptan tsubasa olmak üzere 3 tane anime izledim- bu yapımı eleyemez. Şimdi 3 yıl sonra bile bu kadar derinden sarsıp 3 gün etkisini neredeyse hiç bir şey hatırlayamama rağmen beni o ilk bitirdiğimdeki halin küçük bir şekline soktu ama 3 yıl önce olan ve bu durum ile gelen sürekli düşünme duygusunun bilgi ihtiyacını karşılıyamıyorum. neyse çok edebiyat yaptım gidip başlayayım ya ne diyorum ben :dd

Gündemden geri kalma!

Saniyeler içinde üye ol ve diziler hakkındaki bilgini herkese göster!

Yukarı Çık