Bugün size bir derdimden bahsedeceğim arkadaşlar.
Bana bir dizi önerildiğinde arkadaşlarım ve özellikle de sosyal medyada o dizi hakkında eğer çok fazla övücü yorum duyarsam veya mesela büyük bir hayran kitlesi varsa dizinin ve her yerde karşıma ah işte su dizi çok güzel..... o kadar harika ki 3 kez izledim..... işte şu karaktere bayılıyorum gibisinden yorumlar çıkarsa ne kadar heves etmiş olursam olayım sanki hevesim kaçıyor.
Yani ne bileyim bana bir diziyi ne kadar överlerse bir o kadar hevesim kaçıyor. özellikle stranger things te bu geçerli. Dizinin güzel olacağını düşünüp başlamak istiyorum ama o kadar yılışık bir kitlesi var ki dizinin tüm hevesim yerle bir oluyor.
Lütfen üzerinize alınmayın yani ben sadece hani şu her dizinin güzelliğini abartan kitlelerden bahsediyorum. Elbette ki kimsenin zevkine karışamam.
Sanki spoiler yemiş gibi oluyorum bir dizi bana övülünce. Siz de bu durumdan muzdarip misiniz?
Çok heves edipte kitlesi yüzünden soğuyup bir türlü başlayamadığınız diziler neler?
Bu arada stranger things ile ilgili yorumlarınızı da bekliyor olacağım. Ben daha izlemedim. sizce nasıl?
Tartışmalar yenilendi!
Artık gündemi belirlemek senin elinde! Beğendiğin konulara puan vererek daha çok konuşulmasını sağlayabilirsin.

lavitaebella
Yorumlar (102)

selly peralta
teen wolf,how i met your mother

Alaaddin
aslında teen wolf'un abartılma sebebi kanser bir kitlesi olması bir insan bir diziyi beğenmeye bilir bu gayet normal beğenmedim yazınca da seni linç ediyorlar bide

alarkokombigercekkombi...
fan hesaplari, her yerde olumune savunmalar, en ufak bir elestiride "izleme o zaman" demeler... ne gerek var izle seversin sevmezsin sana kalmis abartmanin manasi yok bence

@filmkasifi
Bence haklısın bu yuzden baslarda başlamak istememistim ama izlediğim için pişman değilim 3 4 defa izlemedim ama bazen sevdiğim sahneleri açıp bakıyorum ve lacasa papel dizisi ni bana çok ovuyorlar sırf bu yüzden elim gitmiyor takip ettimki profilde olsun izlerim yinede içimden izlemek gelmiyor

Mike's Eleven
Yahu bu 4.sezon ne zaman geliyor yaa??? Mileven'ı bolca göreceğiz gibi. Çünkü David Harbour "Sevdiğiniz karakterlerin sevdiğiniz şeyleri yapacağını ancak farklı renkler ve tatlarda da olacaklar." demesi açıkcası El'in Hawkins'ten ayrıldıktan sonra Will ile de yürütüp mike ile beraber bir 3'lü ilişki gibi saçma sapan fikirleri de kafama sokuyor.
Bu yorum bölüm hakkında spoiler içeriyor. Okumak istiyorsan tıkla.

@elfyldrmm193
dizi acayip iyi bence zihin kontrolü gibi konuları çok severim bence abartılması gereken bir dizi cidden ben daha 2. sezondayken sakat bir arkadaşım gelip hopperın öldüğünü söylemişti gerizekalı bende böyle insanları sevmiyorum fan hesapları falan açmaları gereksiz tabi sevmeleri normal karşılıyorum ama fazla abartıyolar gerek yok bu kadarına da

Helen
Elite sanırım hiçbir zaman niye bu kadar abartıldığını anlayamayacağım bir dizi. Prison Break tamam ilk sezonu anladım da ya diğer sezonlar her sezon hapisten mi kaçılır Allah aşkına sırf bitirmek için izliyordum.

ben muggle değilim
fan kitlesini bozan şeyler: kanser shipler için kavga edenler özellikle fillie,fadie,nadie ve nillie shipperları, dizide çoğu kişiyi yok sayanlar (özellikle caleb,priah ve gaten çok dışlanıyor), diziden ayrı dizi çıkaranlar (txiktoxk ve ig dan çoğunlukla), sadece stranger things izleyip diğer dizilere laf atanlar (stranger things en sevdiğim dizi ama başka dizilerde izledim) bunlar olmasa dizi daha iyi görünecek ve bence konusu güzel ve başarılı bir dizi oyuncuların oyunculuklarıda iyi ama kanser kitle herşeyi bozuyor

M.m .B
Stranger things oyunculukta vs çok kaliteli ve bence kendini de izletiyor. ABARTI denince aklıma en son bitirdiğim dizi olan DARK ı öne alırım.

✨POWRANTH✨
İzle geç kafasıdayım ben. Ne lan öyle fan hesaplar , her yerde dile getirmeler. İzle geç kardeşim neyin davası bu?
@destrhyme
lcdp ve elite tabiki hayatımda daha overrated birşey görmedim aşırı sıkıcı bölümler oyuncular çokk abartılıyor dizi mi çekiyorlar sex kasedi mi belli değil

Emircann
Dizinin yorumlarına baktım ve diziyi izlemiş biri olarak şunu söyleyebilirim. Eskiden diziye abartılıyor diyordum ama alakası yok. Tam tersi *diziyi pek sevmesem de* yorumlardaki kitleden daha fazlasını hak ettiğine eminim.

saniyeningotu
Beni yanlış anlayanlar olmuş Üzerime alınmıyorum fakat diğerlerinin arkasından böyle konuşmak olmuyor. Tamam, bende arada uyuyorum fakat beni bilen bilir, genellikle 4. sezon hakkında bilgi veriyorum. Ortamı biraz anlarsınız ne demek isteğimi tam anlayacağınızı umuyorum, iyi akşamlar :))

Slim_Shady
Az önce Stranger Things yorumlarına baktım. En çok izlediğiniz dizi hangisi en çok dinlediğiniz müzik hangisi yorumlar böyleydi. Dizi izlerken yorumlara bakmayın diziden soğursunuz.

@prettysavage
bir de dizi hakkında ne kadar az şey bilirsen izleyip sevmen de o kadar fazla oluyor. Diziyi genel hatlarıyla bil( kalitesiz dizi de izlemek istemeyiz yani) birkaç kere iyi dizi diye bahseldiğini duyduysan daha da araştırmadan ve en önemlisi arkadaşlarına sormadan şlak diye izlemeye başla senin için en iyisi bu olur sanırım. Youtube kanallarından yardım alabilirsin filme gitmeden önceve irem yeneri takip etmeni öneririm. İrem iyi içerikler çıkarıyor hatta abartılan diziler diye serisi bile var ne uzun yazmışım be

@prettysavage
malesef bu bende de olan bir sendrom marvel ve dc fanları yüzünden doğru düzgün süper kahraman filmi izlemedim jnasjs ama sanırsam deadpool ile onu kırdım eğlenerek izledim valla,şimdi sıra diğerlerinde

lament
Hmm eskiden bende şöyle bir olay vardı,belki de hala vardır: Popüler olan şeye küçük gözlerle bakardim,ondan soğurdum vs vs Bu denli bir şeyim olmuştu, bahsettiğin şikayetler sadece dizi filmde olmuyorsa muhtemelen popüler olana karşı soğukluk gösteriyorsundur. Onun dışında stranger things gayet iyi bence güzel bir konusu var.

lament
Uh devam edecektim ama yorumu yollamışım neyse: Genel hayatını veya tavırlarını bilemem ama bence kesinlikle insanları ciddiye almayı bırakmalısın -en azından çoğunu- ignore et geç herkesi. Bunu dememin ayrı bir ironisi var ama olsun,insanlar bizim kadar -bizim kadar diyeceğim çünkü seni anladığımı düşünüyorum- realist,objektif olamaz bu popülist gezegende.

lament
Konuşmaya devam etmek istersen Instagram üzerinden devam etmek benim için daha rahat olur çünkü bu sitede yorum yazmaktan nefret ediyorum -mobildeyim- have a nice day

lavitaebella
Merak etme bu kadar ciddi değildim bu konuyu açarken sadece geyik olsun diye açmıştım

Emircann
İnsanların realist ve objektif olmadığı konusunda sana katılıyorum. Tabi ben bunun eleştirilmesi gerektiğini düşünen tarafdanım. İnsanları ciddiye almamak göz ardı etmek konusunda haklısın ama bu fikir belirtmene engel olmamalı. İnsanları eleştirirsek popüler olan bir şeyleri iyi görmeyi bırakıp kendi fikirlerine sahip olabilirler bence.

Yağmur Irem Yıldırım
sunu soylemek istiyorum stranger things de harry potter da bu yil ayri bir abartildi bu kadar abartilmasindan dolayi herkes bu fikre kapildi daha once izleseydiniz bu kadar hevesiniz kacmis olmazdi ama sizide cok iyi anliyorum instegramda cogu sayfa lucifer dizisini cok fazla ovdugu icin bir bakiyim diye girip daha ilk bolumu bittirmeden braktim ha bu kotu oldugu icin degil fazlaca karsima ciktigi icin

Euphoria-Stay
Katılmıyorum açıkçası sen yeni duymuş olabilirsin ama st çıktığı gibi en çok izlenenler listesindeydi aynı şekilde harry potter de sinema da yayınlandığın da rekor kıran bir film serisi sadece fanları arttı. Ve Lucifer dizisine dediklerine katılmıyorum oda çıktığı gibi popüler oldu ve devam etti sosyal medya baskısı ile yeni sezonu daha erken yayınlarlar diye düşünen kitle bunun ile ilgili paylaşım yaoptı aslında sadece.

@defne2
Büyük ihtimalle linç yiyeceğim ama ben HIMYM'ın çok fazla abartıldığını düşünüyorum.Tamam dizi kötü değil,ama bazıları o kadar çok abartıyor ki işte "En iyi dizi,HIMYM'dan daha iyi dizi yok,en iyi sit-com" falan diye diye sayelerinde ben diziden git gide soğuyorum.Ben "How I Meet Your Mother"dan çok daha iyi diziler olduğunu düşünüyorum.Ve en iyi sit-com olabilecek kapasitede olduğunu düşünmüyorum.Bunlar benim kendi düşüncem.Bir başkası benim düşüncemin aksini düşünüyor olabilir.Herkesin görüşüne saygı duyuyorum.

@adamjojuk
stranger thingsin konusunu anlamamanız beni ilgilendirmiyo çok da güzel bir dizi

lavitaebella
eğer sen kendini bir diziden insanların anlayış kapasitelerini ölçebilecek kadar zeki görüyorsan bu da beni ilgilendirmez. küstah düşüncelerini kendine sakla

elit
açıkçası şöyle diyim stranger things benim başladığım ilk dizi ve kalbimde çok ayrı bir yeri var o yüzden çok güzel ama normal olsaydıda güzel ama dediğiniz doğru bi fan olarak herkes sevdiği dizleri olmayan bi biçimde anlatır mesela 2kat aksiyon varsa onu böyle gerilimli aksiyonlu heyecanlı anlatır ki karşısındaki kişiyi etkileyebilsin ,stranger things hayranlarıda doğal olarak sanki dünya patlicakmış gibi anlatıyo(ben hariç) ama şunu diyim filmleri veya dizileri fan kitlesine göre veya fanlarının davranışlarını dikkate alarak değil de konuya ve oyunculuğa bakarak yorumlayın lütfen

lavitaebella
bu konuda sana katılmıyorum. bir diziye başlamak isteyen arkadaşlarıma konuyu eksileriyle ve artılarıyla reelist bir şekilde anlarırım. ki bunu doğru da buluyorum. aksi takdirde film ve dizi sektöründe sapmalar olur. övgüyü hak etmeyen diziler trendlere girer ve asıl başyapıtlar hasılat yapamaz bu bir ülkenin kültür düzeyini bile etkiler. bunun ülkemizdeki bir örneği de kendi sanımca saçma bir dizi olan stranger things i her genç bilirken la vita e bella gibi filmleri izleyenlerin sayısının bir elin parmağını geçmeyecek olmasıdır.

Yağmur Irem Yıldırım
acikcasi @lavitaebella yarumunu beyendim ama stranger sthings de o kadarda sacma bir dizi degil herkes kendi sevdigi dizinin trendlerde olmasini, herkesin izlemesini ister

lavitaebella
@Yağmur Irem Yıldırım haklısın kesinlikle kimse kimsenin zevkine karışmamalı

Emircann
stranger things bence abartılıyor. Fan kitlesini görünce büyük beklentiye girmiştim izleyince pek sarmadı 2. sezonda bıraktım izlemeyi. Neden bu kadar seviliyor hala anlamış değilim. Tavsiyem izleme yada fazla bir beklentiye girmeden izle.

elit
fan kitlesine göre yargılarsan konuyu ve içeriği sevmezsin anlamaya çalışıp kendini konuya verirsen işte o zaman bu film veya dizi süpermiş.harikaymış,wow vb. şeyler söylersin

Emircann
Diziyi izleyip değerlendirdiğim ve o kadar fana sahip olmasına anlam veremediğimi yazdım. Diziyi fan kitlesine göre yargılamadım, aynen senin dediğin gibi izledim ve tepkim wow süpermiş hakikadan çok hayal kırıklığı oldu.

Emircann
Sanırım neden bu kadar sevildiğini anladım. Çoğu fanı 13 yaşında ve ilk izledikleri dizi stranger things. Zaten dizi kültürü oluşmuş en azından 15 yaş üsttü biri bu dizinin fanı olmaz en fazla beğendim fln der. Ben ortada fan hak eden bir baş yapıt göremiyorum.

Amy Santiago
Çok haklısın ben de aynı şeyi friendste yaşamıştım. Himym friendsten daha iyi yok friends en komik sitcom himym ondan çalma vs. Bu tip yorumlardan dolayı bir türlü başlayamamıştım. ( Bu arada bana kalırsa friends de abartılan dizilere girer.) Ben stranger things i izlemedim. Ancak şunu söylemek isterim ki bana kalırsa fan kitlesinini hareketleri dizinin dış görünüşü gibi bir nevi. Dışını beğenmediğin bir şeyin içini merak etmezsin. Madem arkadaşların önerdi, ilk iki bölümünü kendini zorlayarak da olsa izle. Devam edip etmeyeceğine karar verirsin zaten. İyi günler

Euphoria-Stay
Ben himmy de yaşadım. Friends i çok severim ve broklyn nine - nine dan başka sitcom izlemedim onların üzerine iyi sitcom gelemeyeceğini düşündüm ve yorumlarda Himmy o kadar abartılıyordu ki başladım ama sevemedim stranger things konusun da izlemesen de olur onun yerine the umbrella academy izle ( stranger things fanları çok fazla rekabet içinde ) daha iyi bence

Amy Santiago
Haklısın Himym de çok göz önünde, sıkça rastlayabileceğin bir dizi. Benim ilk izlediğim dizilerden olduğu için ben keyif almıştım. Ne kadarını izledin bilmiyorum ama bence 3. sezondan sonrası bi tık daha iyi. iyi

saniyeningotu
Neden Stranger Things'de şöyle bir algı var? "İzleyenler Max 11-13 yaşında ve 2 yabancı dizi izlemiş" Arkadaşlar ben "Stranger Things Fan" bilen bilir, bahsettiğiniz gibi 11-13 yaşında değil, 18 yaşındayım ve buna itiraz edecek olan varsa İnstagram hesabımı verebilirim. İkinci olarak 2-3 yabancı dizi değil, bir sürü yabancı dizi/film izledim. Ben kendi adıma söylüyorum, diğer fanlar gibi değilim. "Noah'cım Ölürüm, Finn Kurşun Yerim" gibi şeylere asla girmem ve Stranger Things'den daha güzel dizilerinde olduğunu milyon kez savundum. Aşırı abartanlara bende karşıyın. Demek istediğim her fan bir değil bunu unutmayın.

Dracarys
Aslında it'de aynı sey neredeyse ama onun hakkında hiç "çocuk filmi"diye bir yorum görmedim

iremkk
canım benim ben zaten bunu yapanlara söylüyorum sen neden üstüne alınıyorsun madem ki boş konuşmadıysan ben asla herkesi bir tutmam bütün herkes aynıdır öyledir vs demiyorum zaten o algıyı o yorumlardaki insanlar oluşturuyor ben bunu kastediyorum güzel dille söylememe rağmen ters tepki alınca bence bende her yerde söylüyorum anladın mı

@prettysavage
kendin çalıp kendin oynamışsın kimse stranger thingsi veletler izliyor dememiş fsdmslkmbs

Emircann
Başrollerinde çocuklar olan bir dizinin genelde 11,13 yaş kitlesine hitap etmesinden normal bir şey yok. Kaldı ki böyle diyen birini de görmedim kendi kendine tribe girmişsin.

@darkparadisse
stranger things izlemeye calistim ama hic sarmiyor♀bence gereksiz abartliyor 2 bolum zor dayandim game of thrones da asiri abartiliyor
♀

Euphoria-Stay
St de katılsamda Game Of Thrones asla abartılmıyor heleki son sezon ile abartılsa bile haklı olunur bence. İzledin mi bilmiyorum ama 15 yaş üstüysen izlemediysen izlemelisin bence sürüklüyor çünkü

Gündemden geri kalma!
Saniyeler içinde üye ol ve diziler hakkındaki bilgini herkese göster!
@lathjsm
La Casa De Papel ve Lucifer bir ara çok ünlü olub övüldüğü için sanırım asla izlemeyeceğim
@neiwsa
Abim izlerken on yargimi kirip Lucifer i izlemistim ama sanirim La Casa De Papel izleyemiyecegim