Tartışmalar yenilendi!

Artık gündemi belirlemek senin elinde! Beğendiğin konulara puan vererek daha çok konuşulmasını sağlayabilirsin.

-44

final sezonu

15 yorum · Stranger Things kategorisinde açıldı.

5. sezondan beklentileriniz neler?

ombu
ombu
3 hafta önce

dördüncü sezonu bitireli yıllar geçti hiçbir şey hatırlamıyorum, diyeceğim tek şey artık o yaştaki oyuncuları çocuk rolüne fiziksel olarak sokamazlar ve bu sayede iş ciddiye binecek.

@haticecevik
1 ay önce

bence eleven vecnayı sevgi güvüyle yenecek bunun spoilerını vecnayı alt üst dünyaya yolladığı zaman sevildiğini hissettiği anları hatırlayarak bunu yaptığını görüyoruz

elifcim
elifcim
1 ay önce

Efendim, Stranger Things gibi bir yapıma beşinci sezonda hâlâ beklentiyle yaklaşabiliyorsak, bu yapımcıların bir nebze işini ciddiye aldığını gösterir. Ancak mesele şu: Artık çoluk çocuk fantastik maceralardan ziyade hakikaten dramatik derinlik bekliyoruz.
Bir defa bu Vecna denilen mahlûkun karanlık motivasyonları hâlâ tam teşekküllü ele alınmış değil. Kötülük dediğimiz şey sadece yaratık suretinde gösterilirse, bu anlatı epik olmaktan çıkar, korku temalı lunaparka döner. Beklentimiz, kötülüğün insan zihninde nasıl serpildiğini göstermeleri.
İkincisi, Hawkins kasabası âdeta çökmüş durumda; ama hâlâ karakterler lise sohbeti yapar gibi dolanıyorsa burada büyük bir senaryo ciddiyetsizliği vardır. Sosyolojik panik, otorite zaafı, hatta bir nevî post-travmatik toplumsal çözülme görmeliyiz.
Karakter kapanışları deseniz… Steve, Nancy, Will… Bunların her birine “final” adı altında birkaç sahne yetmez. İnsan dediğiniz varlık tek sahnede kapanmaz. Hele Will gibi bastırılmış kimliklere sahip bir karakter, bugünün dünyasında daha cesurca yazılmalı.
Son olarak, rica ediyorum: Bizi ağlatmak için yapay müzikler ve ağır çekim sahnelerden medet ummasınlar. Anlatı dediğiniz şey, duyguyla değil düşünceyle kalıcı olur. Eleven bir daha süper güçlerini kaybetmiş mi? E peki insan olmuş mu? Mesele budur.
Netice itibariyle; beşinci sezonda Stranger Things ya popüler kültürün bir parçası olarak silikçe bitecek, ya da dijital anlatı tarihine ciddi bir kapanış örneği olarak geçecektir.
Bekleyip göreceğiz.

Mertmert
Mertmert
2 yıl önce

umarım sacmalamazlar ve yine 3. sezon vibe alırız

Şevval345.
Şevval345.
2 yıl önce

Tek beklentim güzel bir sonla bitmesi ve birinin daha ölmemesi 🙂

ElCapitan
ElCapitan
2 yıl önce

Hiç izlemedim çok bir şey kaybettiğimi düşünmüyorum.

mahnıizm
mahnıizm
2 yıl önce

eddie geri gelsin

Mertmert
Mertmert
2 yıl önce

5.sezonda muhtemelen çoğu karakter olucek ve berbat bir final olucak

Nzshbz
Nzshbz
2 yıl önce

3.sezon gibi mükemmel bir iş çıkarsınlar. mutlu sonla bitsin. bekledigimize değsin. izledikten sonra gercekten bitti havasını verebilsin. yani peki ya şu noldu demeyelim. evet bu böyle bitti diye bilelim

İpek Yiğit
İpek Yiğit
2 yıl önce

herhangi bir karakter ölmesin bir de gereksiz yere uzatmasınlar yeter

@a2030
2 yıl önce

Max tamamen iyileşsin ve herkes mutlu olsun

elf<3
elf<3
2 yıl önce

ana karakterlerden herhangi biri ölmesin ve will artık mutlu olsun

liviana
liviana
3 yıl önce

biri will mutlu olsun demiş aşırı haklı yorum

Mahir Balta
Mahir Balta
3 yıl önce

o kadar iyi olsunkı fınal yaptıkları ıcın aylarca aglıyım yanı o kadar ıyı yapsınlar ha ve lutfen maks i cıkarmasınlar ya lutfen

@joyeux
3 yıl önce

Will artık mutlu olsun yeter çocuğun çekmediği dert kalmadı.

Gündemden geri kalma!

Saniyeler içinde üye ol ve diziler hakkındaki bilgini herkese göster!

Yukarı Çık